Wij zijn fan van WordPress. Het is als platform een uitstekende en flexibele basis voor onze projecten. Die lopen uiteen van eenvoudige websites tot online community’s of vacaturewebsites. Toch zijn er een aantal misvattingen over dit platform die maar niet willen verdwijnen. Wij ontkrachten daarom graag de grootste 4 misvattingen over WordPress, zodat jij zelf een afgewogen beslissing kunt maken of het een goed of een slecht platform is voor jou.

1. WORDPRESS IS VOORAL BEDOELD VOOR BLOGS

Deze misvatting komt in alle lijstjes terug en hij wil maar niet verdwijnen. Het klopt dat WordPress ooit is ontstaan als CMS (Content Management System) voor weblogs, we hebben het dan over 2003 / 2004. Dat is in internettermen een eeuwigheid geleden. Sindsdien heeft het systeem zich meer en meer ontwikkeld tot een open source CMS waarmee je eigenlijk elke website kan bouwen die je maar wilt – mits je uiteraard weet wat je doet. En dat gaat best ver.

2. WORDPRESS IS ONVEILIG EN GEVOELIG VOOR HACKERS

Het feit dat WordPress populair is, is zowel een vloek als een zegen. Het feit dat meer dan de helft van alle websites op WordPress draait (bron) maakt het per definitie interessant voor hackers en ander gespuis. Diezelfde populariteit in combinatie met het feit dat WordPress open source is zorgt er echter ook voor dat kwetsbaarheden snel worden opgespoord en verholpen. In de praktijk komt het er op neer dat vooral verouderde websites slachtoffer worden van (veelal geautomatiseerde) aanvallen.

Regelmatig bijgewerkte installaties hebben hier dus weinig last van. Wij helpen veel van onze klanten hiermee door middel van een onderhoudscontract of SLA (Service Level Agreement). Voor deze klanten zorgen wij dat hun website(s) op vastgestelde momenten worden bijgewerkt, zodat deze altijd up-to-date zijn.

3. ALLE WORDPRESS SITES ZIEN ER HETZELFDE UIT

WordPress wordt standaard geleverd met een drietal thema’s. Daarnaast biedt de ontwikkelaar op haar eigen site ook nog talloze gratis thema’s aan. Veel gebruikers vissen in deze vijver van standaardoplossingen, waardoor sommige websites inderdaad al gauw op elkaar gaan lijken. Dit hoeft echter niet! Met WordPress kan je allerlei kanten op, kijk bijvoorbeeld maar eens naar de websites van …… Allemaal met dezelfde basis, maar met elk een volledig eigen look & feel.

4. MET WORDPRESS KAN IEDEREEN EEN GOEDE WEBSITE NEERZETTEN

Met WordPress kan iedereen een website neerzetten, of op zijn minst een heel eind komen. Maar bij een goede website komt toch wat meer kijken. Wat is het doel van de website? Wat wil je vertellen? Waar wil je je bezoekers heenleiden? Welke actie verwacht je? En hoe richt je je website zo in, zodat ze die actie daadwerkelijk gaan uitvoeren? Daarnaast moet het geheel ook nog eens technisch kloppen en wil je ook dat Google je site op de eerste pagina in de zoekresultaten weergeeft.

HOE KUNNEN WE JOU HELPEN?

Gelukkig hebben we sinds 2002 al heel erg veel geleerd over online. Hierdoor kunnen we onze klanten erg goed begeleiden in het succesvol inzetten van hun online activiteiten.